• .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .

Utile

Link-uri utile

Predeal.Ro

portal.judbrasov.ro

Liceul Teoretic "Mihail Saulescu" Predeal

Harta 3 D Bucegi

Administrat de
S.C. CREATIV STUDIO S.R.L.

Banner
Banner
Consultare publica privind Managementul Forestier

Consultare publica privind Managementul Forestier

Administratia Bunurilor Succesorale Regele Mihai I, se afla in proces de certificare a managementului forestier in sistem FSC® (Forest Stewarship Council®) ca o garantie a unui management forestier responsabil cu recunoastere internationala pentru suprafata de 6773,2 ha, administrate de catre ocoalele silvice Sinaia si Azuga. Mai multe detalii se regasesc in Anexa “Scopul certificatului”.

Principiile si criteriile standardului de certificare FSC isi propun definirea unui management forestier benefic social, adecvat din punct de vedere al mediului si viabil economic, scopul final fiind  promovarea unei gospodariri forestiere durabile (mai multe informatii puteti gasi pe site-ul  web www.fsc.org).

Ca parte a procesului de consultare publica urmarim sa contactam  persoane si organizatii afectate /interesate de managementul forestier implementat de Ocoalele Silvice Azuga si Sinaia pentru Administratia Bunurilor Succesorale Regele Mihai I.

In cadrul acestui proces dorim sa va consultam si sa va informam asupra:

 • ·       Procedurii privind rezolvarea solicitarilor si reclamaţiilor/litigiilor referitoare la Managementul Forestier FSC®asumate de Administratia Bunurilor Succesorale Regele Mihai I si Ocoalele Silvice Azuga si Sinaia.
 • ·       Valorile Ridicate de Conservare identificate in urma evaluarii, masurile de management si indicatorii de monitorizare  in Anexa “Evidenta Valori Ridicate de Conservare”
 • ·       Evidenta a suprafetelor incluse in reteaua de zone de conservare /zone reprezentative ale ecosistemelor naturale (10%) (Anexa)
 • ·       Impactul socio economic al managementului forestier (Anexa)
 • ·       Raportul de activitate si planificare (Anexa)
 • ·       Elemente de biodiversitate identificate si monitorizarea acestora in Anexa “Registru de biodiversitate”
 • ·       Drepturile comunitatilor locale care pot fi afectate de de activitatile de management forestier desfasurate de organizatie. Daca aveti cunostinte despre astfel de situatii va rugam sa completati observatiile dvs. in Anexa 15a “Drepturile comunitatilor locale”
 • ·       Evaluarea preliminara a resurselor și serviciilor ecosistemice care pot întări și diversifica economia locală si care sustin oportunitățile de dezvoltare socio-economică a comunităților locale, proporțional cu scara, intensitatea și impactul socio-economic al activităților de management ale organizației. Daca aveti cunostinte despre astfel de situatii va rugam sa completati observatiile dvs. in Anexa 15b “Obiective de dezvoltare socio-economica”
 • ·       Valorile de mediu (N.B. categorii de valori de mediu care sunt evaluate: diversitatea biologică, resurse de apă, soluri, atmosfera) din unitatea de management (inclusiv servicii de mediu in situatii critice, elemente de biodiversitate, habitate si specii rare amenintate periclitate, eșantioane reprezentative ale ecosistemelor native), care pot fi afectate de activitățile de management forestier - identificare si recomandari privind masurile de management.
 • ·       Impactul negativ potențial al unor perturbări naturale asupra infrastructurii, resurselor forestiere și comunităților din Unitatea de Management. Precizam ca in sensul standardului, perturbările naturale sunt doborâturi și/sau rupturi de vânt și/sau zăpadă, incendii, viituri, inundații, atacuri de insect conform Anexei “Evaluarea perturbarilor naturale”

Implicarea factorilor afectati /interesati este un proces continuu astfel incat orice factor afectat /interesat, expert in domeniu:

- poate face propuneri catre Ocolul Silvic Azuga si Sinaia pe tot parcursul anului in legatura cu Valorile Ridicate de Conservare (VRC), elemente de biodiversitate

-  poate veni cu propuneri de management privind Valorile Ridicata de Conservare (VRC), elemente de biodiversitate identificate

-  poate participa pe parcursul anului impreuna cu reprezentantii Ocolului la monitorizarea Valorilor Ridicate de Conservare (VRC), elementelor de biodiversitate identificate; pentru aceasta, cei interesati trebuie sa contacteze in prealabil reprezentantii Ocoalelor Silvice.

-  Pentru a face observatii sau pentru a solicita modificarea unor activități referitoare la Managementul Forestier FSC® astfel încât să le fie protejate drepturile legale, comunitățile locale se pot adresa oricand Ocoalelor Silvice urmand aceasta procedura sau in cadrul consultarilor publice organizate.

In acest sens, pentru a fi mai bine informati va rugam sa transmiteti sugestiile si comentariile dvs. pe adresa de  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , pana la data de 10.08.2020, utilizand “Formularul de raspuns consultare publica 2020”. Aceste propuneri vor fi luate in considerare in cadrul evaluarilor de birou si pe teren.

Pentru clarificari suplimentare, persoanele interesate vor fi contactate si telefonic la cererea acestora.  Avand in vedere restrictiile impuse de pandemia generata de virusul COVID-19,  ca parte a procesului de consultare publica ne exprimam disponibilitatea de a ne intalnii in mediul online in data de 10.08.2020 intre orele 15:00-16:00 via Skype pentru a dezbate aceste subiecte. Cei interesati sunt rugati sa transmita id-ul Skype pentru a fi adaugati in lista de discutii.

In situatia in care cunoasteti si alte persoane /organizatii care ar putea fi interesate, va rugam sa le transmiteti acest e-mail.

Va asiguram ca vor fi analizate toate informatii transmise, care ne vor ajuta astfel sa promovam un management forestier responsabil.

Pentru orice detalii ne puteti contact si pe mobil: 0740300616 sau e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Va multumim anticipat pentru implicare.

Asociatia pentru certificare Forestiera detine cod de licenta FSC in scop promotional FSC-N002388

Documente atasate:

 


Copyright 2020. Primaria Predeal. Toate drepturile Rezervate.

Bvd. Mihail Săulescu nr. 127, Predeal judeţul Braşov cod: 505300. Telefon: 40-268 - 456237, 456332, 455256 Fax: 40- 268 - 455425.